Det Resande Teatersällskapet

Det är 1941 och Det Resande Teatersällskapet kommer till en by i forna Jugoslavien för att spela teater. Byn är under ockupation av de tyska styrkorna och lever under tydliga restriktioner och det är långtifrån uppskattat med teaterbesöket. Det är rent av opassande och skamligt! Sällskapet har tillstånd för att spela en tysk pjäs, men byns invånare är tydliga med vad dom tycker om teaterspektaklet. Snart går konflikten helt över styr. 

Eller är det 2021 och Teater Theatron kommer till Malmö för att spela teater? Malmö är under pandemi och lever under strikta restriktioner och det är långt ifrån populärt med teaterbesöket. Är det inte rent av opassande, skamligt och farligt?

Är det en pjäs om teatrarna som så opassande vill spela fast dom inte får? Om kulturen som anpassar sig efter omvärlden tills teatern inte känner igen sig själv? Är det en berättelse om mänskligheten som anpassar sig till sina omständigheter, till vilket pris som helst.

Det är roligt och det är sorgligt.
Och fullständigt förvirrande.

Teater Theatron fortsätter, tillsammans med 10 skådespelare, undersöka migration och identitet. Nu i en aldrig förut spelad pjäs i Norden av Ljubomir Simovic. Med urpremiär i Sverige i en helt ny översättning av Jan Mark tar Theatron sig an en humoristisk, dråplig och högdramatisk berättelse som berättas utomhus mitt Malmö och Lund sommaren 2021. Premiär 2 juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *