What if…why not!

Igår var jag på en mycket spännande föreläsning. Bengt Eliasson från SRI int. gav oss på GFB (Gotlands Förenade Besöksnäring. Ja, jag som kulturarbetare är en del av den!) en hint om hur snabbt utvecklingen går just nu. Och inte minst i upplevelsebranschen. Bengt har jobbat mycket i Silicon Valley. Som kulturarbetare kan jag också känna ett uppdrag att gå emot den snabba, lättillgängliga och, på ett sätt ytliga information som strömmar mot oss. Men tänk om jag kan “locka” människor (entreprenörer/visionärer/turister?) att vika av från strömmen då och då, genom att själv stå mitt i flödet och visa på att man kan ha en hög konstnärlig ambition, också i de enklaste kommunikationsmöten som uppstår i våra liv. I berättelserna om vår stad, vår tid och våra drömmar. Kanske jag är ett motstånd i kretskortet? Kanske jag är en “”flipover” i kretskortet? Någon som hjälper till att svänga åt ett medvetnare håll än vad vi kanske gjort annars? What if…why not! som Bengt sa. Jag tycker det här är spännande!
Bilden är från Bengts föreläsning
.img_0005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *